Kinderen en scholen

Wat leuk dat je een kijkje op onze site neemt! Ben je al eens in ons museum geweest? Bij ons kun je deelnemen aan diverse activiteiten en valt er van alles te ontdekken en te bewonderen. Speciaal voor jou hebben we een kinderrondleiding en speurtocht. Je kunt ook met je klas komen voor een speciale rondleiding en verschillende workshops.

Kinderen

In Museum Arnemuiden komt de geschiedenis tot leven! Kom je samen met je ouders? Dan kun je bij ons een boeiende speurtocht maken door ons museum. Op deze manier bieden we jou de mogelijkheid om op een eigen en speelse manier kennis te maken met de fascinerende geschiedenis van Arnemuiden. Ontdek de schatten van ons museum en verwonder je over de intrigerende verhalen van vroeger. Het verleden komt tot leven door middel van tentoonstellingen vol interessante voorwerpen en beelden die de geschiedenis van Arnemuiden tot in detail illustreren. In het museum krijg je altijd een gratis rondleiding. Onze deskundige gidsen maken het museum ook voor jou een leuke ervaring. In ons museum is geschiedenis allesbehalve saai. Verbreed je kennis en geniet van een onvergetelijke ervaring in Museum Arnemuiden, waar elke hoek een nieuw verhaal vertelt.

Scholen en schoolreisjes
In ons museum zijn schooluitjes een educatieve en plezierige ervaring! Wanneer jouw school ons museum bezoekt, zorgen wij voor een boeiende en verrijkende dag. Samen met je klasgenoten kun je deelnemen aan een exclusieve kinderrondleiding, speciaal ontworpen om de nieuwsgierigheid van jonge geesten te prikkelen. Naast de rondleidingen bieden we ook leuke workshops aan, ontworpen om de geschiedenis van Arnemuiden op een creatieve manier tot leven te brengen. Denk hierbij aan het vervaardigen van een officieel document met een zelfgemaakt lakzegel, het spelen van oude spelletjes die vroeger populair waren, of de workshop 'Vroeger en Nu', waarbij kinderen kunnen vergelijken hoe het leven in Arnemuiden is veranderd over de tijd. Ons museum wil graag een educatieve partner zijn van jou school en jou en je klasgenoten de kans te bieden om op een speelse manier in aanraking te komen met de rijke geschiedenis van Arnemuiden. We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen en samen een onvergetelijke tijd te beleven!

Zin er eens op uit te gaan met de leerlingen van uw klas? Dan is museum Arnemuiden de place to be. Zoals in alle musea is er ook bij ons van alles te zien, maar ook te beleven. We bieden een aantal thema’s aan waarbij naast luisteren en kijken ook verschillende activiteiten worden aangeboden. Hierbij een overzicht van onze thema’s.

Thema: WONEN, voor de groepen 3 en 4
Wordt het thema wonen in de klas behandeld? Hoe leuk is het dan om als afsluiting eens te komen kijken in t’ Uusje van Eine. Daar slapen de mensen nog in een bedstee en is er ook nog een heuse kakstoel te vinden. En in de kelder …… ja we verklappen natuurlijk niet alles, maar in de kelder ga je zomaar een paar 100 jaar terug in de tijd. Waar vind je dat?

Thema: VROEGER EN NU, voor de groepen 5 en 6
Wat is er veel veranderd in bijvoorbeeld 100 jaar, denk maar eens aan de elektriciteit of aan de computers die er nu zijn. Tijdens een korte les en een aantal leuke activiteiten, waarbij de leerlingen de handen uit de mouwen kunnen steken, gaan we op onderzoek. Welke verschillen zijn ertussen vroeger en nu. Denk maar eens aan het schrijven met een kroontjespen in schoonschrift of een spel met muntjes en…. OO neeee niet te veel vertellen, de rest blijft een verrassing. 

Thema: VAN HANDELSSTAD NAAR VISSERSDORP, voor de groepen 7 en 8 
Soms kan een hoop zand ervoor zorgen dat welvaart omslaat naar armoede. Dat is een heel verhaal, maar ook daar wordt de geschiedenis met activiteiten een stuk duidelijker. Want schrijf maar eens een brief naar de stadhouder en druk met warme was het stadsstempel onder je brief zodat de stadhouder zeker weet dat de brief uit Arnemuiden komt. En weten jullie welke knopen je moet gebruiken om een schip aan wal te leggen? 

Thema: STREEKDRACHT, voor de groepen 7 en 8
In Nederland werd in verschillende steden en dorpen streekdracht gedragen De naam zegt het eigenlijk al, want aan de kleding kon je precies zien waar de mensen vandaan kwamen. Zo ook in Erremu, zoals men de plaats Arnemuiden uitspreekt hier. Wisten jullie dat er geen knoopje of rits aan de pas komt om het aan te doen. En dat niet elke glimmende mutskrul van goud was. Door de activiteiten leren jullie precies hoe het allemaal in elkaar steekt.

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar ons museum en willen jullie misschien nog wat verdere informatie of een afspraak maken voor een bezoek? Dan is Ineke Bliek onze contactpersoon. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06-44140333 of per mail: janenineke@hotmail.com. We hopen jullie binnenkort te ontmoeten in museum Arnemuiden, dus tot gauw!