Kinderen en scholen

Wat leuk dat je een kijkje op onze site neemt! Ben je al eens in ons museum geweest? Bij ons kun je deelnemen aan diverse activiteiten en valt er van alles te ontdekken en te bewonderen. Speciaal voor jou hebben we een kinderrondleiding en speurtocht. Je kunt ook met je klas komen voor een speciale rondleiding en verschillende workshops.

Kinderen

In Museum Arnemuiden komt de geschiedenis tot leven! Kom je samen met je ouders? Dan kun je bij ons een boeiende speurtocht maken door ons museum. Op deze manier bieden we jou de mogelijkheid om op een eigen en speelse manier kennis te maken met de fascinerende geschiedenis van Arnemuiden. Ontdek de schatten van ons museum en verwonder je over de intrigerende verhalen van vroeger. Het verleden komt tot leven door middel van tentoonstellingen vol interessante voorwerpen en beelden die de geschiedenis van Arnemuiden tot in detail illustreren. In het museum krijg je altijd een gratis rondleiding. Onze deskundige gidsen maken het museum ook voor jou een leuke ervaring. In ons museum is geschiedenis allesbehalve saai. Verbreed je kennis en geniet van een onvergetelijke ervaring in Museum Arnemuiden, waar elke hoek een nieuw verhaal vertelt.

Scholen en schoolreisjes
In ons museum zijn schooluitjes een educatieve en plezierige ervaring! Wanneer jouw school ons museum bezoekt, zorgen wij voor een boeiende en verrijkende dag. Samen met je klasgenoten kun je deelnemen aan een exclusieve kinderrondleiding, speciaal ontworpen om de nieuwsgierigheid van jonge geesten te prikkelen. Naast de rondleidingen bieden we ook leuke workshops aan, ontworpen om de geschiedenis van Arnemuiden op een creatieve manier tot leven te brengen. Denk hierbij aan het vervaardigen van een officieel document met een zelfgemaakt lakzegel, het spelen van oude spelletjes die vroeger populair waren, of de workshop 'Vroeger en Nu', waarbij kinderen kunnen vergelijken hoe het leven in Arnemuiden is veranderd over de tijd. Ons museum wil graag een educatieve partner zijn van jou school en jou en je klasgenoten de kans te bieden om op een speelse manier in aanraking te komen met de rijke geschiedenis van Arnemuiden. We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen en samen een onvergetelijke tijd te beleven!